Hälsa Träning

Träning och hälsa går hand i hand

Att vi regelbundet rör på oss har sina fördelar. Det finns många bevis på att träning och hälsa går hand i hand och om vi dagligen gör något som ökar vår puls något så kommer vi att må bättre än om vi inte alls rör på oss. Det gäller att skapa de rutiner som gör att vi rör oss i den takt som vi kan.

Är man regelbundet fysiskt aktiv så kommer risken för hjärt- och kärlsjukdomar att minskas. Om man har en viss övervikt så kan man genom motion och ändrad kost göra något åt saken. Det finns en massa olika dieter som säger ska hjälpa till men om vi går till kärnan så är det många gånger en fråga om inkomster och utgifter. Vi behöver mat för att orka med och motion för att må bra. Kanske promenader är vad du kan börja med i din livsstilsförändring.  Se till att få in rutiner på dagliga promenader. Allt eftersom du känner att du orkar mer så kan du utöka längden och intensiteten på dina promenader.

Tänk också på saker som du gör i vardagen. Det kan vara så att du istället för att ta hissen istället väljer trapporna. Även städning hemma kan räknas till vardagsmotionen. Vintertid så kanske du regelbundet måste skotta uppfarten till huset. Se även detta som en möjlighet till att få röra på dig. Om du inte har allt för långt till ditt arbete så kanske du kan promenera eller cykla för den delen till och från arbetet. Till jobbet kanske du inte behöver ta i allt för mycket så du blir svettig. Men hem så kan du se det som ett träningspass så ta i ordentligt oavsett om du cyklar eller går. Duscha kan du göra då du kommer hem.

Du kanske också tycker om...