Hälsa Tips

En hälsosam inomhusmiljö

Då vi befinner oss mycket inomhus så gäller det att vi har en så hälsosam miljö som möjligt. Det gäller att vi ser till så att vårt hus och våra hem är av den kvalitén att vi inte blir sjuka då vi vistas där. Visst har byggnormerna förbättrats genom åren och det är en stor skillnad mot för vad det varit.

Vad kan vi själva göra?

Vad kan vi själva göra om vi upptäcker att den luft vi andas inomhus inte alls håller den kvalité som vi önskar? Det allra första är att kontrollera bostadens ventilationssystem och om det är något som inte är som det bör vara med detta. För att få en bra koll på sitt hem så kan man genom nätet köpa hem olika tester för olika saker för att säkerställa sin hemmiljö. Det kan vara om man upplever att det kan finnas mögel i bostaden eller om man misstänker asbest.

Gå vidare efter tester

När man testat sin hemmiljö och kommit fram till åtgärd så gäller det att man åtgärdar omgående. Inte en dag till ska det som är dåligt för oss finnas i den miljö som vi vistas i. Det kan vara att installera luftrenare i bostaden som gör att man får bort alla dåliga partiklar och mycket bättre inomhuslukt. Det kan också vara produkter som gör att man torkar upp rum där det är på tok för mycket fukt och risk för mögel är överhängande. Vad man är åtgärdar så ska det vara till fördel för er inomhusmiljö.

Du kanske också tycker om...