Skönhet Smink

Sminktrender 2019

Trender kommer och går, men för att kunna hitta din egen stil är det viktigt att du vågar testa nya saker. I sminktrenderna för år 2019 har vi sett fokus läggas runt ögonen som ofta markeras med både eyeliner och en färgglad ögonskugga. Skuggan har målats en bit utanför locken för att förstora området. Inte sällan har den avslutats med en så kallad kråkspark. Starka färger kommer inte hänga med inpå hösten där ledorden istället är naturligt och minimalistiskt.

Att vi måste börja leva mer hållbart återspeglas även i make-upen där trenden spås gå mot det mer naturligare under hösten. Vi satsar mer och mer på hållbarhet och produkterna vi använder ska vara naturliga och låta huden andas. En nyhet är att innehållet ska baseras på ämnen från haven. Vi tänker också mer på hur förpackningarna ser ut, att de inte ska vara gjorda av plast och att det finns refiller. Svenska märken som Tikei är hett.

Äntligen inkluderande

Att det skulle dröja ända till år 2019 för att få flera skönhetsföretag att utveckla fler nyanser på exempelvis foundation och concealer tycker många är alldeles för länge, men äntligen har allt fler valt att bredda sitt sortiment. Fame Beauty har hela 50 olika foundation-nyanser att välja mellan för att du ska hitta just den som smälter samman med din hy. Deras utveckling har lett till att fler företag både vågat och varit tvungna att följa efter.

Naturliga produkter kanske hör samman med trenden mot en mer minimalistisk makeup. Det ska fortfarande vara sminkat men se mer naturligt ut. Foundationbasen ska vara lätt utan att ge för mycket färg. Naturlig glans är hett men nu börjar även en matt bas att bli trendigt. Att hålla sig till få produkter är också en trend. Såg vi färgstarka ögon i början av år 2019 kommer färgen mot hösten istället röra sig åt beige, vitt och ljusbrunt. Läpparna ska vara naturliga eller lite bleka.

Du kanske också tycker om...