Hälsa Skönhet Tips

Hjälp för den vintertrötta huden

Vintern är inte skonsam mot vår hy, kyla ute, mörkret och torr luft inomhus är inte ett recept för vacker hy. Det handlar med andra ord att ta hand om hyn mer än någonsin under vintern. Här kommer våra bästa råd på vad du kan göra för att din hud ska må så bra som möjligt under den här mörka årstiden.

Prio ett är att se till att inte slita mer än nödvändigt på huden. Det innebär att tvätta huden färre gånger än du skulle gjort på sommaren. När du tvättar ansiktet så ska du undvika två och istället använda rengöringsmjöl eller krämer som avlägsnar smuts med inte torkar ut huden och tvättar bort det skyddande lagret av huden. Eftersom att det är torrt inomhus så bör du också se till att använda extra återfuktande krämer och serum på vintern. Om du inte redan testat ansiktsmasker, så kan vi rekommendera att du tar tar i att lägga en fuktmask några kvällar varje vecka för att hjälpa huden extra mycket. Dermashoppen.se har ett bra utbud som du kan välja från. Fukt är med andra ord ledordet.

Det är inte bara hyn i vårt ansikte som märker att det är vinter. Vi föreslår att du ställer undan tvålen i duschen och istället använda duscholja, på så sätt kan du bli ren utan att bryta kroppen fuktbarriär. Testa gärna också att gles ut duscharna när du inte svettas på samma sätt som på sommaren. Håret vill gärna också ha fukt den här årstiden, så gör inpackningar ett par dagar i veckan för att se till att håret håller sig fint och följsamt. Många lider även av torra händer och läppar under vintern och där rekommenderar vi att du alltid smörjer in händer och läppar när du går till sängs med en fet kräm som får god tid att dra in under natten. Glöm inte att smörja händerna efter varje tvätt så kanske du kan slippa självsprickor och andra besvär.

Du kanske också tycker om...