Hälsa Tips

Den viktiga handhygienen

Nu i pandemitider är det jätteviktigt att tänka på handhygienen och inte sprida smitta på grund av att du glömt tvätta dina händer. Även om det kanske känns överdrivet att tvätta händer så fort du varit i en affär, utomhus, innan du äter eller hanterar mat om du tagit på saker som många andra människor tagit på så är det en enkel sak för att förhindra smitta.

Utan tvättställ till hands

Ibland är du på ställen där det inte finns möjlighet till att tvätta händerna. Då är det väldigt bra att ha en flaska handsprit med dig i jackfickan eller väskan. Det är också perfekt för både hem och arbete. Det är ett bra sätt att slippa tvätta händerna varje gång du behöver rengöra händerna. Det bidrar till att du blir mindre uttorkad. Men finns tvättställ tillgängligt är handsprit inte nödvändigt.

Olika typer av handsprit

De typer av handsprit som det säljs mest av är sådana med stark spritdoft. Dock finns det annan typ av handsprit som desinficerar utan att lukta sprit. Den fungerar som sagt lika bra som den spritdoftande, men doftar istället gott och parfymerat. Ibland kan det vara skönt att slippa spritdoften även om vi numer kommit att associera den luften med hygien.

Du kanske också tycker om...