Hälsa Tips

Håret – hur du sköter det

Hur du sköter ditt hår signalerar tydligt för omvärlden vem du är och hur du vill se ut. En nyklippt frisyr på en herre och ett välskött hår på en kvinna signalerar självförtroende och att individen bryr sig om sitt utseende. Kanske är det därför en schweizisk bank kräver av sina manliga anställda att de ska gå och klippa håret minst en gång i månaden.

Problem med håravfall

Dessvärre är det ju så att många män börjar bli tunnhåriga redan i 45 -årsåldern. Det finns hjälp att få inom modern medicin men ingen metod är 100 % säker. Tursamt nog är det ju modernt med rakat huvud – dessutom uppfattas personer med rakat huvud som starka.

Unga män har fler möjligheter

Så länge håret växer kan du ju ändra frisyr ofta. Men börjar du se att håret tunnas ut borde du nog prova något nytt för att behålla så mycket som möjligt av håret. Det finns olika metoder. Annars finns det trender i mäns hår – från att klorbleka håret till sommaren till att förstärka sin egen påbörjade gråhårighet. Nu då våren närmar sig och med den annalkande sommaren är det en lämplig tid att hitta på något roligt med håret.

Du kanske också tycker om...